• Burgemeester Roelenweg 26 8021EW Zwolle
  • 088 304 04 80
  • info@sosv.nl

Verdiepingsopleiding Schuldhulpverlening

De Verdiepingsopleiding Schuldhulpverlener is het vervolg op de Basisopleiding Schuldhulpverlener en biedt je verdiepende kennis en vaardigheden die je nodig hebt bij de uitoefening van het beroep van schuldhulpverlener. Door de opleiding heen loopt een casus die ook als eindpresentatie en -opdracht van de opleiding dient.

De lessen worden verzorgd door docenten uit de praktijk. Het is een 7-daagse opleiding.

SOSV vindt dat elke opleiding direct toepasbaar moet zijn in de praktijk. Daarom leunt onze lesmethode sterk op casus en voorbeelden uit die dagelijkse praktijk. En worden onze opleidingen gegeven door docenten uit die dagelijkse praktijk.

Wij begrijpen wat er echt speelt. En we spreken dezelfde taal.

  • Wat?
  • Voor wie?
  • Wanneer en Waar?
  • Wat kost het mij?

Wat?

Programma
De cursus is zodanig opgebouwd dat er telkens afwisseling is tussen theorie en praktijk: de kennis wordt op een interactieve en vooral praktische manier overgebracht. Er wordt gebruik gemaakt van opleidingsbijeenkomsten, praktijkopdrachten en ook zelfstudie en een digitale oefenomgeving. Aan de hand van voorbeelden worden cursisten uitgenodigd de koppeling naar de eigen werkpraktijk te maken.

Werkvorm
SOSV geeft praktisch toepasbare cursussen, waarin veel gebruik wordt gemaakt van praktijkvoorbeelden. Van cursisten wordt verwacht dat zij zich voorbereiden, waardoor op de dag zelf alle tijd en ruimte is voor het beantwoorden van vragen en het werken met casuïstiek. Zo past SOSV Opleidingen het onderwijsconcept ‘flipping the classroom’ toe in haar opleidingen.

SOSV Opleidingen beschikt over een Digitale Leeromgeving (Mijn SOSV) waarmee Blended Learning wordt ondersteund.

Resultaat
Deze opleiding is het tweede deel van de Registeropleiding Schuldhulpverlener. Wanneer je zowel de basisopleiding als verdiepingsopleiding hebt afgerond, krijg je een SOSV-diploma. Op het moment dat je het diploma hebt ontvangen, kan je een post-hbo registratie bij CPION aanvragen.

Voor wie?

De verdiepingsopleiding Schuldhulpverlener is het vervolg op de basisopleiding Schuldhulpverlener die SOSV aanbiedt.

Mocht je elders een basisopleiding hebben gevolgd, dan bestaan er mogelijkheden om de verdiepingsopleiding bij SOSV te volgen. Neem in dat geval contact met ons op!

Van cursisten wordt een actieve werk- en leerhouding verwacht. Waar mogelijk wordt hen gevraagd om zelf casuïstiek in te brengen.

Niveau
De verdiepingsopleiding is een opleiding op hbo-niveau.

Wanneer en Waar?

Met enige regelmaat plannen wij deze cursus in. Wilt u op de hoogte gehouden worden, neem dan contact met ons op.

Wat kost het mij?

SOSV Opleidingen hanteert alleen totaalprijzen. Dus: inclusief koffie/thee/water, een lunch, toegang tot de digitale leeromgeving en een digitaal certificaat of diploma

En: SOSV Opleidingen is als opleider in het CRKBO-register vrijgesteld van BTW.

In tijd kost deze cursus je:

7 dagen, van 9.30 – 16.30 uur, in Utrecht.