• Burgemeester Roelenweg 26 8021EW Zwolle
  • 088 304 04 80
  • info@sosv.nl

Cursus waarnemen en observeren

Waarnemen en observeren zijn twee begrippen die vaak met elkaar worden verward. Men denkt dan dat het voldoende is om ‘gewoon’ waar te nemen tijdens de observatie. Als je echter ‘gewoon’ waarneemt, zul je onbewust enkel letten op de aspecten die voor jou belangrijk zijn. Vaak zullen veel van deze aspecten niet van belang zijn voor de observatie en echt belangrijke aspecten zou je over het hoofd kunnen zien. Het is daarom goed om je bewust te zijn van het verschil tussen waarnemen en observeren voordat je een observatie gaat doen.

Televisieseries en films hebben ons een beeld gegeven van waarnemen en observeren, de praktijk is echter weerbarstig. Ondanks de toenemende inzet van observatiewagens is het waarnemen en observeren ter plaatse nog altijd een belangrijk middel in sociale handhavingspraktijk.

Soms zijn er vragen die zo specifiek zijn, dat maatwerk het best passend is.

We plannen graag een cursus in overleg met jou!

SOSV heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van cursussen op het terrein van Sociale Zekerheid en het Sociaal Domein. We zijn groot geworden in het leveren van maatwerk, dus bel, mail of app met Richard Lemmens via 06-51191368 of rlemmens@sosv.nl Hij komt graag naar je toe om de mogelijkheden te bespreken.